VCA-KP-1-2021/4-001015

GYECSE egészségtábor 2021.

A Gyermek és Családbarát Egyesület 2021.08.02-06. között egyhetes, ingyenes napközis tábort szervezett a sarkadi Éden-Camp Ifjúsági tábor területén.

 Az egyesület hagyományaihoz tartozó egyhetes nyári tábor idén a VCA-KP-1-2021/4-001015 számú nyertes pályázatnak köszönhetően több,  mint 30 gyermek számára biztosított ingyenes táborozási lehetőséget. A táborban a gyermekek napi 3 étkezésben egész napos gyermekfelügyeletben és színvonalas programokban részesültek.

 A GYECSE egészségtábor célja volt többek között a szülők válláról levenni a nyári gyermekfelügyelet terhét, a gyermekek számára tartalmas szabadidős programokat szervezni, mindezt legfontosabb értékünk  az egészség témaköre köré szervezve. Idén különös odafigyelésre volt szükség, hogy a pandémiás helyzetben kialakult egészségtelen szokásokat ellensúlyozzuk (Az egészséges táplálkozás, aktív életvitel, egymásra és a környezetre fordított fokozott figyelem, a mentális megküzdés fontosságát hangsúlyoztuk.)

 A hét programjaiban megtalálható volt a szabad levegőn való sportolási lehetőségek megismerése (szervezett sportfoglalkozás, horgászat, séta az Éden-tó körül, csapat és sportversenyek, ugrálóvár, darts, tollas). Az egészséges életmód elvei mentén a gyermekek recepteket készítettek el és kipróbálhattak számukra nem ismert egészséges alapanyagokat. Szerveztünk kóstolókat az „érzékszervek próbája” vetélkedő keretében. A táborozók plakátot terveztek „ Egy egészséges ember” címmel, valamint megismerkedhettek „Judit” nyuszi történetével, amit egy filmforgatás keretein belül saját maguk vászonra is vittek. Az elkészült kisfilmet mozidélután keretében meg is tekintették a gyerekek. A filmből sokat tanultak Judit történetén keresztül  a szélsőségekben rejlő veszedelmekről/az egyoldalú táplálkozás egészségkárosító hatásairól. A mentális egészség megőrzése céljából meseolvasás, zenehallgatás, csillámtatoválás és gyöngyékszerek készítése, kézműves foglalkozások szolgáltak keretprogramként.

Környezetünk egészségének megőrzése céljából vetélkedőt szerveztünk a hulladékcsökkentésre építve, megtisztítottuk környezetünket és beszélgettünk a szelektív szemétgyűjtés hétköznapi hasznáról is.

Reméljük valamennyi résztvevő számára emlékezetes volt táborunk!

 

 

<

Megszakítás